søndag den 12. oktober 2014

Perfekt LCHF hindbær-cheesecake

Så fik jeg afprøvet cheesecake i en mere original version, nemlig som skærekage. Og jeg kan lige så godt sige det med det samme: jeg er ret tilfreds med resultatet!

Kagen ser muligvis kompliceret ud, men i realiteten er den faktisk rigtig nem at lave. Inklusiv køle- og bagetider vil jeg tro den kan laves på max 2 timer i alt. Læs mine tips til hvordan du kan lave kagen endnu hurtigere i bunden af dette indlæg.

God fornøjelse!


Hindbær-cheesecake til 8-12 personer



Til bunden skal du bruge:
  • 115 g/ca. 2 dl mandler
  • 80 g/ca. 1 dl valnøddekerner
  • ½-1 tsk stødt kardemomme
  • 3 tsk sukrin gold
  • 3 tsk kokosfibre
  • 250 g smør

Fremgangsmåde for bunden:

  • Forvarm ovnen til 150 grader
  • Blend nødderne hurtigt, til de er rimelig finthakkede
  • Tilsæt alle ingredienser undtagen smør, og blend det hurtigt sammen så det er ordentligt blandet
  • Smelt smørret (fx i en kop i mikroovnen, så det går hurtigere og du har mindre opvask)
  • Tilsæt smørret til massen, mens du blender videre. Massen er klar når den er ensartet
  • Beklæd en rund springform med bagepapir, både i bunden og i kanten (se billede af hvordan det gøres nedenfor)
  • Fordel bundmassen i et jævnt lag i hele formen
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter. Bunden skal have en lille smule farve i kanten, men heller ikke mere end det
  • Lad bunden køle ned i køleskab, og gå først i gang med moussen når den er rimelig kold





Til moussen skal du bruge:
  • 400 g flødeost (fx Buko naturel eller Philadelphia)
  • 6 tsk sukrin gold
  • 2-3 limefrugter
  • 4 dl fløde
  • 1,5 strøgne tsk agar agar (jeg brugte lidt mere, men det gjorde også kagen lidt for stiv)

Fremgangsmåde for moussen:

  • Riv skallen af limen ned i en stor skål og pres frugternes saft ned i en lille gryde
  • Put ost og sukrin ned i skålen med limeskallen og pisk det hele sammen med en elpisker
  • Pisk fløden til en let skum i en seperat skål
  • Tilsæt agar agar til limesaften og sæt massen til at koge ved svag varme
  • Imens citrusmassen er på blusset, piskes flødeskum og ostecreme sammen med elpiskeren
  • I DENNE FASE SKAL TINGENE GÅ LIDT STÆRKT! Når agar agar-massen har kogt en 3-4 minutter og tykner til, hældes den direkte i moussen, imens der piskes med elpiskeren. Hæld straks massen ovenpå den afkølede bund og bank formen hårdt ned i bordet flere gange, for at få luftbobler væk og massen til at lægge sig pænt i formen. Gør massen 'flad' på toppen med en dejskraber. Sæt kagen på køl





Til geléen skal du bruge:
  • 450-500g hindbær
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1 tsk vanilje
  • 1 dl vand
  • 2,5 strøgne tsk agar agar

Fremgangsmåde for geléen:
  • Kog alle ingredienser, bortset fra agar agar, ved middel varme til hindbærene er smattet ud (under 10 minutter)
  • Hæld den varme smattede masse gennem en sigte, over i en ny gryde
  • Sæt gryden på komfuret ved svag varme og tilsæt agar agar mens du pisker massen
  • Mens agar agaren bliver varmet med massen, afskummer du eventuelle bobler på toppen af gelémassen
  • Når gelémassen har fået varme i omkring 4 minutter, tager du den af varmen og venter til at den får noget der minder om varm stuetemperatur (det må ikke være ubehageligt at have fingeren i massen i længere tid)
  • Tag kagen frem og hæld geléen udover. Bank den ned i bordet, så luftbobler kan slippe ud. Stil kagen på køl, minimum indtil geleén har sat sig (det tager max 15 min i køleskab)






Tips til hurtigere kage:
  1. Lad være med at bage bunden, men server den 'raw'. Så slipper du både for bagetid og køletid. Bunden får dog mere smag når den er bagt, så hvis du har tiden, vil jeg anbefale det
  2. Køl din bund af i fryseren, såfremt du vælger at bage den, men har småtravlt
  3. Lav din gelé straks efter du har sat moussen på køl. Den står fint med det samme, det vigtige er at du køler geleén nok ned til at den ikke smelter moussen


Jeg lavede til samme lejlighed også nogle lækre lakridsfudges, opskriften kommer senere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar